Hitta rätt storlek på förtält till husvagnen

Hitta rätt a-mått

När du ska köpa ett förtält finns det en rad saker att ta hänsyn till.
Inte minst vilket a-mått ditt tält har.
– A-måttet är helt avgörande för att du ska hitta ett förtält som passar din husvagn och blir nöjd med över tid, säger Tältvärldens produktexpert, Ola.

A-måttstält, eller sommartält som det även kallas, är det klassiska sättet att campa med husvagn. Under årtionden har personer slagit upp sina tält på campingar och favoritplatser för att njuta av sin ledighet. Men färg, varumärke och typ av tält är inte det enda som man bör ta hänsyn till när man väljer ett förtält. En av de viktigaste parametrarna för ett bra resultat är att få ett korrekt a-mått för husvagnen. Men vad innebär a-mått och hur går man tillväga för att få fram det på bästa sätt? Tältvärlden reder ut vad som gäller:
– A-måttet är längden från marken på ena sidan genom hela förtältsskenan och ned till marken på den andra sidan. Längden som man får då är det a-mått som man faktiskt ska ha, säger Ola, produktexpert på Tältvärlden.
För att få fram a-måttet kan man använda sig av ett snöre som man för genom tältskenan och sedan mäter längden. Du kan även klicka här för att komma till a-måtts-generatorn. Genom att fylla i årsmodell och märke på husvagnen kan du få fram ditt rekommenderade a-mått.

Vad gör man om A-måttet inte passar?
Ibland hittar man ett förtält man gärna skulle vilja köpa. Vad gör man då om det inte finns ett helt korrekt a-mått?
– Man ska alltid välja det rekommenderade a-måttet om det finns. Man bör välja det högre a-måttet om ditt rekommenderade a-mått ligger mitt emellan två olika befintliga alternativ.
Finns det något misstag som är vanligt bland kunderna?
– Ett vanligt misstag är att inte centrera tältet på husvagnen utan drar det för långt på ena sidan. Det gör att det upplevs som kort på den andra sidan, säger Ola.

Hör gärna av er till oss på Tältvärlden om ni har frågor om att hitta rätt förtält.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Fler inlägg

Isabella Penta Etna
Inspiration

Isabella inför Penta Etna

Inför säsongen 2021 presenteras det flera nyheter. En av dem är att förtältet Isabella Penta har fått en helt ny

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.

Hej! Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse på taltvarlden.se. Läs vår integritetspolicy.