Hitta rätt förtält till husbilen

Kampa Motor Grande Pro 390 L

I vårt senaste inlägg berättade vi vad man ska tänka på när man väljer förtält till husvagnen.
Nu har vi kommit till förtält för husbilen.
– Utgå från avståndet mellan marken upp till underkanten av markisboxen, tipsar Ola på Tältvärlden.

Husbilarnas popularitet ökar för varje år. Dess flexibilitet och enkla mobilitet har gjort dem till populära val bland många campare. Precis som vid köp av förtält till husvagn finns det antal saker att ta hänsyn till. Längd på markisbox, avstånd från marken till tältskenan är båda saker som man ska ta i beaktande. Tältvärldens produktexpert, Ola, svarar på frågor om vad som gäller:
– För att hitta rätt fasta förtält till sin husbil är det viktigt att man vet sin monteringshöjd. Den får man fram genom att mäta från marken upp till underkanten av markisboxen, där tältskenan sitter, säger han.

Längden på markisboxen avgör
Andra faktorer att ta hänsyn till är hur lång markisboxen faktiskt är.
– Tältvulsten, listen man sätter i markisboxen, ska inte vara längre än tältskenan. Om så är fallet kommer tältet bli hängande på sidorna. Då får man se efter ett tält med mindre bredd, säger Ola.
Vid köp av fristående förtält är måtten mindre viktiga, då de har en större flexibilitet. Dock finns det ett min- och maxmått att ta hänsyn till även där.
– Har man koll på de här sakerna är man på god väg att hitta ett förtält till sin husbil, säger Ola.

Du hittar förtält till din husbil här.

Dela detta inlägg

Fler inlägg

Pressrelease
Nyheter

Nu lanserar vi ”by Eurotents”
i Sverige

Grattis Sverige! Grattis alla husbils- och husvagnsägare! Idag lanserar vi nämligen det norska varumärket by Eurotents på den svenska marknaden. Några av deras storsäljare är

Eurotents Midgard vägg
Inspiration

Att tänka på inför campingsäsongen

Våren är här och för många personer har campingsäsongen startat, eller är på väg att starta. För att få en bra säsong finns det ett

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.