Eurotents Ask Året Runt Tält

59 990 kr81 990 kr

Produktbeskrivning

Vårkampanj Eurotents Ask året runt tält! Skjutdörr ingår i priset! Rabattkod Skjutdörr

Detta tält är med i kampanjen ”Vinn ditt tält” Läs mer här

Detta tält finns i lager för direkt leverans

Eurotents ASK Ett modernt och fristående året runt tält för alla årstider!

Lämna tältet även om du tar med husvagnen på resan. Ask står lika säkert i alla typer av väder med en extremt stabil och säker konstruktion. Tältet finns i 4 modeller, där Ask 4, Ask 5 och Ask 6 har ett djup på 3 meter och Ask 7+ har ett djup på hela 3,5 meter. De olika varianterna gör att det alltid finns någon modell som kan passa och gör Eurotents Ask till en storfavorit bland säsongscampare.

Stabil och tyst konstruktion

När det blåser hårt kommer du vara glad att du valde ett Eurotent Ask. Stativkonstruktionen är tillverkad av 40×40 mm kraftiga aluminiumprofiler som sitter tätt ihop. Både fronter och gavlar fästs med Kederlister för att de ska tåla tuffa väderförhållanden och stora påfrestningar. Det ger dig enkel och bekväm camping i alla årstider. 

Smarta detaljer ger god komfort

Varje fönster har fällbara fönsterklaffar med dragkedja som du kan fälla ned för större avskildhet eller nedstängt inför vintern. I de bakre gavelfönstren sitter det myggnät med öppningsbar fönsterfolie för en behaglig genomluftning en varm sommarkväll.

3 dörrar i fullbredd

Tältet är utrustad med 3 st dörringångar i fullbredd så att du själv enkelt väljer vart du vill ha din ingång. Det underlättar också för möblering inne i tältet. 

Ingen sluss – större innerutrymme

Ask har ingen sluss, med andra ord får du tältet alldeles intill husvagnen. Detta kommer att ge din husvagn ett vackert utseende, samtidigt som du får full användning av utrymmet.

Kondensfritt tak

Ask levereras som standard med ett snyggt mönstrat innertak. (Termotaket) håller bort kondens mellan inner och yttertak men döljer även takets överliggare stilfullt. Det tryckta mönstret gör att taket inte lika lätt uppfattas som smutsigt och håller sig därmed fräscht längre.

Bakvägg med åtkomst till husvagnsluckor

Den specialgjorda bakväggen med fönster samt serviceluckor gör att du kan komma åt luckorna på husvagnen även om tältet ligger alldeles intill.

Bra ljusinsläpp

Bakväggens fönster ger även ett ljusinsläpp till husvagnens fönster i den mån det faller sig så. Bakväggens konstruktion låter dig också välja ett större tält än husvagnens kaross, dock med vissa begränsningar.

Tät konstruktion – även utan husvagn

Kraftfulla tätningskuddar monterade på bakväggen sluter tätt mot husvagnens vägg. Eurotents Ask Året runt tält levereras också med ett bakstycke som kan dras i bakväggens öppning med dragkedja om husvagnen ska tas med, så att tältet förblir helt tätt och kan stå fristående vädertätt.

Den medföljande slusskappan förbinder ihop tältet med husvagnen och gör konstruktionen vädertät ovanifrån

Materialval Eurotents Ask Året runt tält

Vi väljer de bästa kvalitetsmaterialen, hos de största leverantörerna i Europa. Ett av de mest kritiska materialen i ett tält är själva tältduken, så därför kommer du i våra modeller finna en kvalitetsstämplad All Season Residential väv på front &gavlar, som är producerad av den internationella marknadsledaren TenCate, utvecklat för att tåla de mest krävande påfrestningarna och därmed anpassad för det nordiska klimatet.

Taket är tillverkad av UV-resistent och armerad PVC som är svetsad i skarvarna. Med en tjocklek på 520 gram/kvm blir takduken mycket hållbar och slitstark över tid men inte för tung för att påverka stativkonstruktionen negativt.

Även sytråden är en viktig komponent i tillverkningen av förtält. Vi har därför noga valt GORE TENARA som levererar en syntetisk tråd till våra Ask modeller. Den unika fiberuppbyggnaden gör att styrkan i sömmen inte försämras till följd av väder och vind. GORE TENARA sytråd är bland annat resistent mot UV-ljus och saltvatten.

Dragkedjor kommer från den erkände tillverkaren YKK

Stativet är tillverkat i Tyskland av kvalitetsaluminium. Konstruktionen av 40×40 profilen gör den ovanligt tålig och hållbar. Med korrekt hantering av profilerna kommer stativet i princip vara livslång.

Noga utvalda leverantörer ihop med vår långa erfarenhet av tillverkning av helårstält för den nordiska marknaden gör att vi känner hos helt trygga med att ge dig som konsument hela 5 års garanti på alla våra Ask modeller.

Rekommendationer

Eurotents Ask Året runt tält är ett helårstält som är byggt för att stå uppe året runt och tåla mycket varierat väder, men det betyder inte att allt du har i tältet tål samma behandling.

Under en svensk vinter kan temperaturen fluktuera en hel del, kondens kan därför uppstå vid temperaturväxlingar. Vi rekommenderar därför att du täcker möbler i slutet av säsongen och att du lägger kuddar och gardiner i husvagnen. Dessutom bör alla ventilationsöppningar vara öppna året runt för att säkerställa bästa möjliga ventilation. Att skapa en luftcirkulation är det enskilt bästa sättet att motverka ev. kondens

Att tänka på vid montering!

För bästa möjliga resultat efter installationen bör höjden från golvet som tältet står på och upp till husvagnens tältskena vara 245 cm. Golvets storlek bör också vara något större än tältets golvyta, detta för att skapa utrymme för viss justering vid behov. Golvet behöver vara plant för bästa resultat och för att få rätt tryck på tätningskuddarna mellan tältet och husvagnen.
Det bör vara minst 10 plusgrader vid montering.

Önskar du hjälp med montering av ditt Ask, kontakta oss för möjliga tider samt pris.

Levereras som standard med: Bakstycke, Gardiner, Termotak, Vagnskappa, Slusskappa
Tillbehör: Skjutdörr, Hängränna, Veranda, Fönsterbräda

Tekniska specifikationer:

Färg: Grå/Grå/Svart
Djup: Ask 4 300cm, Ask 5 300cm, Ask 6 300cm, Ask 7+ 350 cm
Bredd: Ask 4 454cm, Ask 5 570 cm, Ask 6 687 cm, Ask 7+ 727 cm
Stativ: ALU-profil 40/40mm
Takväv: PVC-armerad väv (520 gr/m2)
Tältvägg: TenCate-väv
Antal dörröppningar: 3 st
Termotak: Bomull
Vikt: Ca 240 kg
Övrigt: UV-stabila fönster

Golvmått Ask 4, 454 x 300 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 200 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 459×308 cm

Golvmått Ask 5, 570 x 300 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 330 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 575×308 cm

Golvmått Ask 6, 687 x 300 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 440 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 692×308 cm

Golvmått Ask 7+, 727 x 350 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 450 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 732×358 cm

 

ET Eurotents

Eurotents Ask

Om Eurotents

Med över 40 år i branschen har vi på Eurotents som syfte att utveckla och tillverka helårstält och förtält för den nordiska marknaden.

Vår filosofi är att kvalitet är något som alla skall ha råd med och det har vi följt genom de 40 åren. Vi designar, utvecklar och testar våra tält i Norden medan tillverkningen sker i Europa. Det låter oss i större grad kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som vi bevarar vår innovation och produktutveckling så nära slutkonsumenten som möjligt. Ett bevis på vårt lyckade koncept genom åren är vårt helårstält Eurotents ASK. Sedan starten så är det sålt i över smått otroliga 4500 exemplar i Norden. Det gör oss till en av de största och ledande leverantörerna av helårstält. Söker du högkvalitativa förtält till konkurrenskraftiga priser och marknadsledande garantier, så är Eurotents ett mycket bra alternativ.

Under 2022 bytte vi namn på hela vår tältserie för att ännu tydligare representera vår nordiska tillhörighet. Helårstälten kommer inte längre gå under namnet Eurotents Vivaldi utan döps istället om till Eurotents ASK & EMBLA beroende på modell. Samma tält som alltid men med nytt namn.

Övrig information

Bredd

, , ,

Djup

, , ,

Färg

Säsong

,

Stativ

Varumärke

Dokument

Informationsbrev

Monteringsanvisning Eurotents Ask 5 åretrunttält

Monteringsanvisning Eurotents Ask 6 åretrunttält

Monteringsanvisning Eurotents Ask 7+ åretrunttält

59 990 kr81 990 kr

Fördelar med Tältvärlden

Fraktfritt

På alla ordrar över 6 000 kr vid betalning med BankGiro

5 av 5 stjärnor
5/5

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.