Taktält

Filtrera efter pris
Varumärke
Djup
Säsong

Taktält

Med ett taktält till bil bygger du på ett mycket enkelt sätt om din familjebil till en husbil. Tälten passar de allra flesta bilar som har takräcke. Detta har länge varit populärt på kontinenten och i USA. Det tar endast ett par minuter har du fällt upp ditt taktält. Denna tältmodell är perfekt för äventyraren och personer som gillar att uppleva nya, spännande platser.

Det ska vara enkelt att komma ut och njuta av campinglivet. Därför har vi levererat campingupplevelser till  dig som husvagns- och husbilsägare i över tio år. Nu kan ännu fler campa – tack vare taktält som du fäster på bilen.

Tältet på taket – personbil

Med ett taktält till bil bygger du på ett enkelt sätt om din familjebil till en husbil. Ursprungligen användes taktält för expeditioner och andra storslagna äventyr. Då monterades tälten ofta på stora specialbyggda offroadbilar.

Detta ett fantastiskt sätt att campa för hela familjen. Varför inte sätta tältet på taket på din familjebil och dra iväg på ett alldeles eget äventyr?

Två typer av taktält till bil

Tälten monteras på vanliga takräcken, och passar därmed på allra flesta bilar med takräcke. Det finns två olika kategorier av taktält till bil. Det som skiljer dem åt är att själva höljet är ett hårt skal eller mjukt hölje när tältet är hopfällt.

Vilken modell passar dig?

Som vanligt behöver du fundera igenom hur tältet ska användas. Ska hela familjen sova i tältet? Hur stor är bilen? Prioriterar du att snabbt kunna resa och fälla tältet?

Vi har ett sortiment som sträcker sig från 120 till 180 cm bredd. Är ni fler än två som sak sova i tältet, väljer du ett taktält som är minst 160 cm brett. Taktält till bil med hårt skal går snabbare att fälla upp och ner.

Oavsett vilken modell du väljer så kommer du få uppleva ett spännande sätt att campa och upptäcka nya platser. Har du frågor kring dessa tält? Tveka inte att kontakta oss, så vägleder vi dig rätt

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.