Taktält

Med ett taktält till bil bygger du på ett mycket enkelt sätt om din familjebil till en husbil. Passar de flesta bilar som har takräcke och oavsett storlek. Taktält till bil har länge varit populärt på kontinenten och i USA. På endast ett par minuter har du fällt upp ditt taktält. Perfekt för äventyraren och personer som gillar att uppleva olika platser.

Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Bredd
Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Bredd

Du och alla andra ska enkelt kunna komma ut och njuta av campinglivet. Så tänker vi på Tältvärlden i alla fall. Därför har vi levererat campingupplevelser till husvagns- och husbilsägare i över tio år. Och nu kan ännu fler campa tack vare taktält.

Med ett taktält till bil bygger du på ett mycket enkelt sätt om din familjebil till en husbil. Ursprungligen användes taktält till bil för expeditioner och andra storslagna äventyr. Då monterades tälten ofta på stora specialbyggda offroadbilar.

Taktält är ett fantastiskt sätt att campa för hela familjen. Varför inte sätta tältet på taket på din familjebil och dra iväg på ett alldeles eget äventyr?

Hur använder jag ett taktält till bil?

Taktältet monteras på vanliga takräcken. Tack var det passar de på de allra flesta bilar. Det finns två olika kategorier av taktält till bil. Det som skiljer dem åt är att själva höljet är ett hårt skal eller mjukt hölje när tältet är hopfällt.

Tältet med hårt skal påminner om en vanlig takbox när det är hopfällt. När tältet ska resas lyfter du locket och tältet vecklas ut med hjälp av gasfjädrar.

Om tältet har ett mjukt överdrag så tar du bort det manuellt och sedan vecklas tältet upp till dubbla storleken, likt en solfjäder.

Du klättrar upp och ned till tältet med hjälp av en utvikbar stege. En fiffig grej med taktält till bil är att det ofta går att ha kvar sovsäckar, kuddar och annat i tältet när det är hopfällt. Det är alltså bara att fälla upp tältet och krypa in för natten. Från parkerad bil till sovläge tar det max femton minuter. Då har du hunnit borsta tänderna också.

Tack vare taktältets placering försvinner mycket av kylan och fukten som kommer från marken. Dessutom får du en helt plan yta att sova på. Inga stenar eller kottar som skaver i ryggen. Du slipper även dela boende med småkryp och annat som gärna kryper in ett tält som står på marken.

De taktält till bil vi på Tältvärlden säljer är anpassade för professionellt bruk men är även helt perfekta för mer normalt campingliv. Vi rekommenderar starkt att pröva detta nya sätt att campa.

Taktält bil – Vilken modell passar?

Som vanligt behöver du fundera igenom hur tältet ska användas. Ska hela familjen sova i tältet? Hur stor är bilen? Prioriterar du att snabbt kunna resa och fälla tältet?

Vi har ett sortiment som sträcker sig från 120 till 180 cm bredd. Är ni fler än två som sak sova i tältet, väljer du ett taktält som är minst 160 cm brett. Taktält till bil med hårt skal går snabbare att fälla upp och ner.

Oavsett vilken modell du väljer så kommer du få uppleva ett spännande sätt att campa och upptäcka nya platser.

 

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.