Leverans & frakt

För oss på Tältvärlden är säkra leveranser med så billiga frakter som möjligt en självklarhet. För att säkerställa snabba och säkra leveranser använder vi oss av DHL på ordinarie frakter och Schenker på långgods. Innan din leverans levereras kommer du att få en avisering via SMS när den förväntade leveransen anländer.

Leverans

När du gjort din beställning skickas en orderbekräftelse till dig via mail eller post. Om du inte har några andra önskemål så levereras din beställning inom 3-5 arbetsdagar som regel. Förväntat leveransdatum står på den orderbekräftelse som vi sänder till dig efter beställning. Du väljer själv vart du vill ha dina varor levererade.

Leveranser upp till 20 kilo hämtar du själv vid transportörens utlämningsställe. Du får ett sms när det kan hämtas.

Vid leveranser över 20 kilo kontaktas du av transportören via telefon eller brev innan din utleverans sker.

En leverans som du inte hämtat ut skickas tillbaka till oss efter tio dagar. Om vi får tillbaka paket som inte blivit utlösta kommer Tältvärlden att debitera kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnader, för närvarande 390 kronor. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Som transportör för våra leveranser används för närvarande DHL och Schenker.

Fraktkostnader

Du har alltid möjlighet att hämta dina varor fraktfritt på vårt hämtlager i Karlstad. Passa samtidigt på att dricka en kopp kaffe och få goda råd om ditt tält. Vi skickar utan extra kostad dina varor till din campingplats om du så önskar. För våra leveranser använder vi oss av DHL och Schenker. Beroende på vikt och volym skiljer priset från 190, 290 och 990 kronor för frakt.