Universaltält

Universaltält är ett perfekt husvagnsförtält för dig som gillar att campa även andra årstider än sommaren. Med en kraftigare stomme och brantare lutning på taket ger det möjlighet för snö att falla av. Komplettera ditt tält med stormsäkring och vintersäkring för att klara tuffare väderförhållanden.

Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera på pris
Varumärke
Säsong
Djup
Bredd

Precis som namnet antyder så är universaltälten perfekt när du vill ha ett flexibelt och allsidigt förtält. Till skillnad från så kallade A-måttstält, där ett specifikt mått krävs för att anpassa tältet till husvagnen, så passar en och samma modell av universaltält på de flesta husvagnar. Det här gör att du inte behöver byta förtält om du byter husvagn. Det enda du behöver tänka på är att monteringshöjden är rätt. Den mäter du från marken upp till skenan på din husvagn. Tätningen mot husvagnen sker i regel med skumkuddar.

Vintercamping

Ett universaltält är anpassat till att vara ett förtält som fungerar året runt. Stativet är ofta väl tilltaget och du kan komplettera med vintersäkringssatser med extra stativdelar. Det gör att tältet klarar den utmaning som snö och vinter innebär.

Universaltälten är alltså in bara flexibelt när det gäller vilka husvagnar det passar till, du kan även campa året om. Total flexibilitet!

När du ska välja ett universaltält

Först och främst behöver du kontrollera monteringshöjden för att vara säker på att den modell du är intresserad av passar din husvagn. Vanliga monteringshöjder är 230 – 260 centimeter.

När du har koll på höjden, behöver du bestämma vilken längd och djup ditt universaltält ska ha. Det här styrs av dina önskemål. Längden kan begränsas av din husvagn. Förtältet behöver monteras på en horisontell sträcka av husvagnsskenan. Beroende på hur du ska campa behöver du se över om ditt universaltält ska kompletteras med olika tillbehör. Vintersäkringssatser och termotak är vanliga tillbehör. Vissa tillverkare erbjuder annex, för extra utrymme. Kanske blir det en perfekt lekhörna för barnen, viloplats för hunden eller bara som extra förvaringsutrymme?

På Tältvärlden finns universaltält från alla stora tillverkare. Du väljer fabrikat efter tycke och smak. Grundprincipen är densamma för samtliga universaltält i vårt sortiment för design, detaljer, standard eller tillbehör. Mått och pris skiljer sig däremot åt.

Oavsett vilket fabrikat du väljer så erbjuder universaltälten en fantastiskt mångsidig upplevelse. Vi på Tältvärlden hjälper dig självfallet att hitta rätt modell.

Visar 1–8 av 14 resultat

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.