Universaltält

Universaltält är ett perfekt förtält till husvagn för dig som gillar att campa även andra årstider än sommaren. Med en kraftigare stomme och brantare lutning på taket ger det möjlighet för snö att falla av från taket. Ett tips är att komplettera ditt universaltält med stormsäkring och vintersäkring för att klara tuffare väderförhållanden.

Mer information finns längst ned på denna sida

Filtrera efter pris
Varumärke
Djup
Säsong
Filtrera efter pris
Varumärke
Säsong
Djup

Visar alla 11 resultat

Universaltält är ett perfekt förtält till husvagn för dig som gillar att campa även andra årstider än sommaren. Med en kraftigare stomme och brantare lutning på taket ger det möjlighet för snö att falla av från taket. Ett tips är att komplettera ditt tält med stormsäkring och vintersäkring för att klara tuffare väderförhållanden.

Vad är universaltält?

Precis som namnet antyder så är universaltälten perfekt när du vill ha ett flexibelt och allsidigt förtält. Till skillnad från så kallade A-måttstält, där ett specifikt mått krävs för att anpassa tältet till husvagnen, så passar en och samma modell av universaltält på de flesta husvagnar.

Detta gör att du inte behöver byta förtält om du byter husvagn. Det enda du behöver tänka på är att monteringshöjden är rätt. Den mäter du från marken upp till skenan på din husvagn. Tätningen mot husvagnen sker i regel med skumkuddar.

Universaltält till husvagn för vintercamping

Ett universaltält till husvagn är anpassat för att vara ett förtält som fungerar året runt. Stativet är ofta väl tilltaget och du kan komplettera med vintersäkringssatser med extra stativdelar. Det gör att tältet klarar den utmaning som snö och vinter innebär.

De här tälten  är alltså in bara flexibelt när det gäller vilka husvagnar det passar till, du kan även campa året om. Njut av total flexibilitet!

Universaltält husvagn – Hitta rätt modell

Först och främst behöver du kontrollera monteringshöjden för att vara säker på att den modell du är intresserad av passar din husvagn. Vanliga monteringshöjder är 230–260 centimeter.

När du har koll på höjden, behöver du bestämma vilken längd och djup ditt universaltält ska ha. Det här styrs av dina önskemål. Längden kan begränsas av din husvagn. Förtältet behöver monteras på en horisontell sträcka av husvagnsskenan. Beroende på hur du ska campa behöver du se över om ditt universaltält ska kompletteras med olika tillbehör. Vintersäkringssatser och termotak är vanliga tillbehör. Vissa tillverkare erbjuder annex, för extra utrymme. Kanske blir det en perfekt lekhörna för barnen, viloplats för hunden eller bara som extra förvaringsutrymme?

På Tältvärlden finns det universaltält från alla stora tillverkare. Du väljer fabrikat efter tycke och smak. Grundprincipen är densamma för samtliga universaltält i vårt sortiment när det kommer till design, detaljer, standard eller tillbehör. Mått och pris skiljer sig däremot åt.

Oavsett vilket fabrikat du väljer så erbjuder dessa tält en fantastiskt mångsidig upplevelse.

Vad kostar universaltält?

Då den här typen av tält skiljer sig åt beroende på vilka egenskaper du väljer att prioritera varierar också prislappen. I vårt utbud hittar du tält som kostar dryga 9000 kr, och tält som sträcker sig till drygt 20 000 kr. I det spannet ryms universaltält med vitt skilda mått, vilket såklart påverkar priset.

Har du frågor kring universaltält till husvagn?

Vi på Tältvärlden hjälper dig självfallet att hitta rätt modell. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring universaltält. Vi hjälper dig gärna!

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.