Vintertält

Ett vintertält är ett perfekt för vinter- och skidsemester. Sluta inte campa bara för att det är snö, blåst och kyla. Ett vintertält är ett förtält till husvagn och husbil som har en kraftigare stomme och tjockare väv. Dessutom har taket en brantare lutning för att snön ska falla av.

Läs mer under mer information.

Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera på pris
Varumärke
Säsong
Djup
Bredd

Att campa på vintern är en trend som bara växer och växer. Det märker vi inte minst på att så många kunder väljer att köpa vintertält.

Med en modern husvagn så finns både bra värmesystem och isolering. Ett utsökt boende för vintersemester. Och visst är det smart att istället för att hyra eller köpa vinterstuga, använda den husvagn som annars bara skulle stå förvarad under vinterhalvåret. Kompletterar du din vagn med ett vintertält, så har du en riktigt bra lösning för vintersemestern.

Våra produkter

Här hos oss på Tältvärlden har du tillgång till ett stort sortiment av vintertält. Den gemensamma nämnaren för vintertält är att de är speciellt utvecklade för att användas vintertid under tuffa förutsättningar.
Vanligast är det PVC i väggar och tak. Fönstren har en kvalitet så att de klarar sträng kyla utan att bli hårda och sköra. Taket är utformat med en brantare vinkel, för att snön lättare ska glida av.

Ofta är stativen kraftigare för att klara stora snölaster utan att ge vika. Vintertälten kan i regel också kompletteras med så kallade vintersäkringar, som innehåller extra stativdelar, för att tåla de mest extrema påfrestningar. Även stormsäkringssatser finns som tillbehör. De innehåller band och markkrokar, för att säkra ditt vintertält i hård blåst.

De allra flesta vintertält har anpassade mått för att överensstämma med de regler som campingplatser i den svenska fjällvärlden bestämt.

Vintertält är inte modellanpassade till din husvagn, utan är universaltält. Det innebär att om höjden mellan underlag och skenan på din husvagn överensstämmer med vintertältets höjdangivelser, så kommer det passa.

Vem köper ett vintertält?

Den typiske användaren av ett vintertält är ofta skidsportare och använder sin husvagn som bostad under veckorna i fjällen. Vintertältet är den perfekta entrén till husvagnen, där utrustning kan förvaras.

Eller så används vintertältet som en mysig plats att vila på efter en heldag på skidorna. Oavsett så ger vintertältet en välbehövlig extrayta.

Att välja vintertält

Det första du behöver göra är att kontrollera vilka regler som gäller på din campingplats för vintercamping. Ofta finns regler kring storlek för tält som står uppställda under vintersäsongen. På Tältvärlden har vi vintertält som är speciellt anpassade för exempelvis det regelverk som gäller i Sälenfjällen.

Sen behöver du kontrollera höjden från mark till husvagnens monteringsskena. Ett vanligt mått för vintertält är 235-255 cm. När väl du tagit reda på regelverk och monteringshöjd så är det en fråga om tycke och smak vilket varumärke och modell du väljer. Om du har tänkt att ha din husvagn uppställd hela vintersäsongen med vintertältet uppmonterat, så kan en vintersäkringssats och stormsäkringssats vara lämplig att komplettera med. Då vet du att din utrustning står pall för de mest tuffa förhållanden.

Visar alla 7 resultat

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.

Hej! Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse på taltvarlden.se. Läs vår integritetspolicy.