Vintertält

För dig som uppskattar en vinter- och skidsemester är det perfekt med ett vintertält till husvagn eller vintertält till husbil. Sluta inte campa bara för att det är snö, blåst och kyla. I vårt utbud hittar du vintertält för olika behov och priserklasser. I guiden nedan läser du mer om vad som är bra att tänka på innan du köper ett vintertält.

Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera på pris
Varumärke
Säsong
Djup
Bredd

Vad är ett vintertält?

Ett vinterförtält är ett förtält till husvagn och husbil som har en kraftigare stomme och tjockare väv än traditionella förtält. Dessutom har taket en brantare lutning. Lutningen gör att snön faller av taket. Vintertältet är framtaget för att klara tuffa väderförhållanden och möjliggöra camping året om. På så sätt förlängs den traditionella campingsäsongen. Vissa modeller kan användas även på sommaren – då i form av ett smidigt resetält.

De allra flesta vintertält har anpassade mått för att överensstämma med de regler som campingplatser i den svenska fjällvärlden bestämt. Vintertält är universaltält och inte modellanpassade till din husvagn eller husbil. Det innebär att om höjden mellan underlag och skenan på din husvagn överensstämmer med vintertältets höjdangivelser, så kommer tältet passa.

Förtält – Vinter

Att campa på vintern är en trend som bara växer. Det märker vi inte minst på att så många kunder väljer att köpa vintertält. I en modern husvagn finns det både bra värmesystem och isolering. Ett utsökt boende på din vintersemester.

Det är smart att använda den husvagn som annars bara skulle stå förvarad under vinterhalvåret, istället för att hyra eller köpa vinterstuga,. Kompletterar du din husvagn med ett förtält för husvagn på vintern, så har du en riktigt bra lösning för vintersemestern.

Vinterförtält & tillbehör

Här hos oss på Tältvärlden har du tillgång till ett stort sortiment av vintertält. Den gemensamma nämnaren för vintertält är att de är speciellt utvecklade för att användas vintertid under tuffa förutsättningar.

PVC-vintertält

Vanligast är vintertält med PVC i väggar och tak. Fönstren har en bra kvalitet och klarar sträng kyla utan att bli hårda och sköra. Taket är utformat med en brantare vinkel, för att snön lättare ska glida av.

Tillbehör till vintertält

Ofta är stativen på vintertält kraftiga för att klara stora snölaster utan att ge vika. Vintertälten kan i regel också kompletteras med så kallade vintersäkringar, som innehåller extra stativdelar, för att tåla de mest extrema påfrestningar. Även stormsäkringssatser finns som tillbehör. De innehåller band och markkrokar, för att säkra ditt vintertält i hård blåst.

Vem köper ett vintertält?

Den typiske användaren av ett vintertält är ofta skidsportare som använder sin husvagn som bostad under veckorna i fjällen. Vintertältet är den perfekta entrén till husvagnen, där utrustning kan förvaras.

Vintertältet kan även användas som en mysig plats att vila på efter en heldag på skidorna. Oavsett så ger dig vintertältet en välbehövlig extrayta.

Vintertält husvagn & husbil – Tänk på detta

När du ska välja ett vintertält är det bra att tänka igenom följande punkter:

  1. Regler – Det första du behöver göra är att kontrollera vilka regler som gäller på din campingplats för vintercamping. Ofta finns regler kring storlek för tält som står uppställda under vintersäsongen. På Tältvärlden har vi vintertält som är speciellt anpassade för exempelvis det regelverk som gäller i Sälenfjällen.
  2. Höjd – Du behöver också kontrollera höjden från mark till husvagnens monteringsskena. Ett vanligt mått för vintertält är 235-255 cm. När väl du tagit reda på regelverk och monteringshöjd så är det en fråga om tycke och smak för att avgöra vilket varumärke och modell du väljer.
  3. Säkringssats – Om du har tänkt att ha din husvagn uppställd hela vintersäsongen med vintertältet uppmonterat, så kan en vintersäkringssats och stormsäkringssats vara lämplig att komplettera med. Då vet du att din utrustning står pall för de mest tuffa förhållanden.

Vad kostar ett vintertält?

Vi på Tältvärlden har flera varumärken som specialiserat sig på just vintertält i sortimentet. Det allra flesta av våra vintertält kostar under 10 000 kr. Det finns ett undantag och det är ett tält som landar på cirka 15 000 kr. Det är Kampa/Dometics ”Winter Air PVC”-vintertält. Det är världens första uppblåsbara vinterförtält. Tältet har en imponerande Weathershield™ PVC-teknik för vintercamping och klarar temperaturer ner till -20 °C.

Visar alla 7 resultat

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.