Lufttält husvagn

Filtrera efter pris
A-mått
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera efter pris
Varumärke
Säsong
A-mått
Djup
Bredd

Visar alla 10 resultat

Lufttält

Lufttält är smart konstruerade förtält till husvagn som är enkla att sätta upp. Denna tältkategori har blivit allt mer populär de senaste åren. Ett perfekt alternativ för dig som gillar att resa lätt och uppskattar att se olika platser. Lufttälten är väldigt smidiga att sätta upp och du får mer tid över till annat.

Våra kunder köper fler och fler lufttält till husvagn av oss på Tältvärlden. Det är inte konstigt att lufttälten blivit så populära när man kollar närmare på deras smarta konstruktion. Ett förtält som normalt sett tog en timme att resa, kan nu resas på några få minuter. Vem vill inte använda tiden till att umgås och tända grillen, istället för att montera upp ett förtält?

Hur fungerar ett lufttält?

Lufttält finns i olika storlekar och modeller, men det alla modeller har gemensamt är att traditionella tältpinnar och kopplingar är ersatta med kraftiga lufttuber, som är den bärande konstruktionen.

Precis som med traditionella förtält fästs lufttälten i husvagnens skena. För husbilar används markisboxens skena. Du pumpar upp ett lufttält till husvagn med hjälp av handpump eller elpump. Normalt sett tar det cirka fem till tio minuter att pumpa upp tältet med handpumpen som följer med.

Vissa modeller har flera sektioner av lufttuber som inte är sammankopplade. De här tälten pumpar du upp via två eller fler ventiler. Det finns även tältmodeller som är utrustade med så kallade konnektorer. Dessa konnektorer är backventiler som sammanlänkar tältets olika sektioner. Då räcker en ventil för att pumpa upp hela lufttältets stomme.

En vanlig fråga som våra kunder ställer är om lufttuberna verkligen håller. Det enkla svaret är – JA.

Lufttuberna är kraftiga gummielement, som sitter väl skyddade. De håller även trycket under lång tid. Du behöver heller inte oroa dig för att pumpa sönder tältet. De medföljande pumparna har ett maxtryck som är långt under vad tältet har testas för på fabrik.

Lufttält till husvagn – För- och nackdelar

Den stora och mest uppenbara fördelen med lufttält till husvagn är att det går så snabbt att resa och riva det. Mycket snabbare än vanliga tält med pinnar. Det är dessutom mycket enklare.

En annan fördel är det lilla antalet delar till ett lufttält. Det innebär att färre saker kan gå sönder eller slarvas bort. Ett lufttält till husvagn tar också mindre plats att förvara än ett vanligt förtält. Något som du blir lycklig för ofta när bilen och husvagnen är fullpackade på semesterresan.

Den enda nackdelen är priset, som ofta är högre än för motsvarande traditionella tält.

Vilket lufttält till husvagn ska jag ha?

Som vanligt behöver du fundera på hur stort tält du behöver. Det finns lufttält till husvagn i alla storlekar. Om du är mobil när du campar och ofta byter uppställningsplats, så är ett mindre och lättare lufttält bättre.

Viktiga mått du måste tänka på är din husvagns eller husbils skenas höjd från marken. Lufttält till husvagn säljs i flera olika höjder och du behöver hitta ett tält som stämmer med din husvagn eller husbil.

Du behöver även välja en längd på lufttältet som, om du har husbil, får plats på markisboxens skena. Har du koll på dessa mått så är det sedan en smaksak vilket märke och modell du vill ha. Självfallet hjälper vi dig hela vägen så att du får exakt rätt modell. Kontakta oss så vägleder vi dig rätt!

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.