Lufttält husvagn

Här hittar du uppblåsbara lufttält från Dometic, Isabella, Ventura, Westfield och WeCamp, till husvagnar i alla storlekar. Lufttält är populära, smarta konstruerade förtält till husvagn som är enkla att sätta upp. Ett perfekt alternativ för dig som gillar att resa lätt och uppskattar att se olika platser.

Mer information finns längst ned på denna sida

Filtrera efter pris
A-mått
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera efter pris
Varumärke
Säsong
A-mått
Djup
Bredd

Visar alla 10 resultat

Lufttält husvagn = uppblåsbart förtält

Lufttält är ett uppblåsbart förtält till husvagn eller husbil som du sätter upp på runt 10 minuter. Det finns i olika storlekar och modeller och passar nästan alla husvagnar. Det finns även A-måttstält som täcker hela husvagnen, precis som ett vanligt förtält. Ett luftförtält är så enkelt att montera att vem som helst klarar det.

Hur är ett lufttält konstruerat?

Till skillnad från ett vanligt förtält så har ett lufttält inga tältpinnar eller kopplingar. Den bärande konstruktionen består av uppblåsbara lufttuber av kraftigt gummi, väl skyddade av stark väv. Lufttuberna kan behålla trycket under lång tid. Konstruktionen tål samma väderförhållanden som andra förtält.

Så monterar du ett lufttält

För att sätta upp ett lufttält trär du in tältduken i husvagnens kederlist. Sedan pumpar du upp lufttuberna med hjälp av en elpump, eller handpumpen som följer med.

Lufttuberna blir då styva och reser tältet. Sen är det klart. Du behöver inte oroa dig för att pumpa sönder tältet. De medföljande pumparna är utrustade med manometer som visar när du når rätt lufttryck.

När du ska ta ner ditt förtält släpper du ut luften genom ventilen, trär ut det ur skenan och rullar ihop det.

En eller flera ventiler

Vissa lufttält har flera sektioner av lufttuber som inte är sammankopplade. Sådana tält pumpar du upp via två eller fler ventiler.

Det finns även tältmodeller som är utrustade med så kallade konnektorer. Dessa konnektorer är backventiler som sammanlänkar tältets olika sektioner. Då pumpar du upp hela tältets stomme med en ventil.

En vanlig fråga som våra kunder ställer är om lufttuberna verkligen håller. Det enkla svaret är – JA.

Fördelar med lufttält

Den mest uppenbara fördelen med uppblåsbara tält är att det går så snabbt att montera upp och ner. Mycket snabbare än vanliga tält med pinnar. Det är dessutom mycket enklare.

En annan fördel är att ett lufttält har få delar och komponenter. Det innebär att färre saker kan gå sönder eller slarvas bort.

Ett luftförtält tar också mindre plats att förvara än ett vanligt förtält, vilket spar baggageutrymme i husvagnen och bilen.

Nackdelar med lufttält

Vi har hört kunder säga att ett lufttält inte uppfattas som lika rejält som ett vanligt förtält. Eventuellt står det emot vind lite sämre, men det har vi inga belägg för. Storleksmässigt blir ett lufttält ofta mindre än ett traditionellt förtält.

Vilket lufttält till husvagn ska jag ha?

När du väljer lufttält till din husvagn finns det flera saker att tänka på.

Välj rätt storlek

Lufttält finns för husvagnar i alla storlekar och i A-mått. För att bestämma vilken storlek du ska välja bör du först mäta utrymmet vid husvagnen där tältet ska placeras. Ta hänsyn till längd, bredd, djup och höjd och hur många människor som ska använda tältet. Tänk på att ett större tält är tyngre och svårare att sätta upp och ta ner. Vill du vara mobil när du campar och ofta byter uppställningsplats, så är ett mindre och lättare lufttält bättre.

Viktiga mått

Viktiga mått att hålla reda på är din husvagns eller husbils skenas höjd från marken. Lufttält till husvagn säljs i flera olika höjder och du behöver hitta ett tält som stämmer med din husvagn eller husbil. För att få rätt mått mäter du längden på tältskenan. Det är möjligt att välja så stort tält som får plats på den horisontella delen av skenan. Tälltet får alltså inte gå förbi böjarna i bredd, eller ha allt för stora höjdskillnader. En tumregel är att det inte ska diffa mer än 10 centimeter i höjd. Prata med en säljare så hjälper vi dig välja rätt.

För husbil – välj storlek som passar markisboxen

Har du husbil råder vi dig också att välja en längd på lufttältet som inte är längre än markisboxens skena. Har du koll på dessa mått så är det sedan en smaksak vilket märke och modell du vill ha.

Vi hjälper dig välja rätt

Självfallet hjälper vi dig hela vägen så att du får exakt rätt modell.

Kontakta oss så vägleder vi dig rätt!

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.