Ingen kan förtält bättre

Om oss

Vi är (och har) vad vi heter – en värld av förtält till husvagnar och husbilar. Hos oss finner du alla ledande varumärken för förtält till husvagn och husbil.

Tältvärlden och Eurotents blir ett

År 2024 är året då Tältvärlden i Karlstad AB blir ett med Eurotents i Sverige AB. Detta innebär att vi blir Eurotents Tältvärlden AB

25 år 2020

Företaget startade 1995 med en rak och enkel målsättning: Att erbjuda husvagn- och husbilscampare det absolut bästa urvalet av förtält, till de absolut bästa priserna som finns att få.

Tältvärlden hade då som mål att bli Sveriges största enskilda detaljhandel av förtält, vilket vi nu är sedan många år tillbaka. För att behålla vår position på marknaden uppdaterar och utbildar vi oss hela tiden.

Ett annat prioriterat område är att hela tiden utveckla och se över funktioner i vår webbshop. Allt för att du som kund ska få den bästa och mest överskådliga informationen samt de enklaste beställnings- och betalningsmöjligheterna. Vi vill fortsätta vara det bästa alternativet i 25 år till!

Tältvärlden bytte ägare

I slutet av 2021 bytte Tältvärlden ägare från Wera AB till Husvagnspoolen i Värmland AB och vi flyttade tillbaka till de lokaler där det hela en gång startade 1995. Vi finns nu, precis som då på Hammarö strax utanför Karlstad. Målsättningen är tydlig. Vi vill först och främst fortsätta utveckla och stärka vår närvaro på nätet ännu mer. Tältvärlden startade webbshop redan 2002, så vi känner oss lite som pionjärer på området. Att bedriva webbshop är fortsatt en kärnverksamhet för oss.

Ett av de första stegen för att vidareutveckla Tältvärlden och närheten till våra kunder, är att vi kommer skapa ett helt nytt och 300 kvm stort showroom, där vi kan ge våra kunder möjlighet att se närmare på delar av vårt sortiment. Vi blir då kompletta med webbshop, utställning och ett hämtlager. Vi hoppas att även du som kund vill vara med på vår resa med Tältvärlden.

Om Eurotents

Filosofi

Vi har genom många år, i tätt samarbete med våra kunder, utvecklat vårt koncept runt vad vi tycker att helårscamping skall handla om. Vi tycker att god kvalitet, är något som alla skall kunna välja, och det till ett rimligt pris. Vi designar, utvecklar och testar våra tält i Norden, medan produktionen sker i Tyskland, så att det mellan oss och fabriken inte är någon fördyrande mellanhand. Det låter oss i högre grad kunna erbjuda dig ett konkurrenskraftigt pris, samtidigt som vi bevarar vår innovation och produktutveckling så nära som möjligt slutkonsumenten. 

Nordiska namn

Hela vår produktseriebytte namn i 2022, till namn som skall representera vår nordiska tillhörighet och synas även på namnet att våra produkter klarar av tuffa väderförhållanden. Våra helårstält går inte längre under namnet Vivaldi, numer heter dem Ask och Embla, beroende på modell. Beteckningen på namn kommer också förenklas. Helårstälten kommer nu hera 4,5 och 6 om de är 3 meter djupa, och 5+, 6+ och 7+ för de med extra djup på 3,5 meter

Våra förtält ändrar namn från Prestige till Midgard, Universal tälten heter nu Frigg, och vårt vintertält Trysil går nu under namnet Fonn. Det är samma högkvalitativa produkter som innan, bara nya namn.

Vi lanserar också vårt koncept, som skall ge dig som kund mer trygghet och fler fördelar. Den största skillnaden för dig som kund är vår 5 års garanti på hela produktserien, samtidigt som vi ger prisgaranti på alla våra tält.

Kvalitet

Vi väljer de bästa kvalitetsmaterialen, hos de största leverantörerna i Europa. Ett av de mest kritiska materialen i ett tält är själva tältduken, så därför kommer du i våra modeller finna en kvalitetsstämplad väv, som är producerad av den internationella marknadsledaren TenCate, utvecklat för att tåla de mest krävande påfrestningarna och därmed anpassad för det nordiska klimatet. Vi har så god erfarenhet av kvalitetet i våra produkter, så att vi kan lämna 5 års garanti på hela vår produktserie.

Tack för att du läst så här långt

Nu vi ser med glädje fram mot förtroendet att få leverera ditt nästa förtält. Du kan vara säker på att vi kommer göra allt vi kan för att du ska känna dig riktigt nöjd med oss och ditt tält.

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.