Lufttält är en produkt som kommit allt populärare under de senaste åren.
Genom dess smidighet och lätta vikt har tältet blivit ett bra alternativ för campare.
– Tältet är mycket populärt bland personer som gillar att resa mellan olika platser och stannar kort tid på grund av att de är lätta att sätta upp och ta ner, säger Mathias på Tältvärlden.

Medan klassiska sommar, eller a-måttstält, har flera årtionden på marknaden började lufttält bli populärt på marknaden för cirka fem år sedan. Med luftbälgar som fylls med luft och som fungerar som stativ har du ett förtält monterat på endast ett par minuter. Genom lufttältens enkelhet och flexibilitet, har det blivit ett självklart alternativ för många campare.
– Kvaliteten på lufttälten har alltid varit bra. Däremot har det blivit ett bredare utbud och en större variation mellan modellerna de senaste åren, säger Mathias Eriksson på Tältvärlden.
Skillnaden mellan husvagnar och husbilar varierar och det finns vissa saker att ta hänsyn till. Husvagnar har som regel en monteringshöjd på mellan 235-255 centimeter från marken, medan
husbilar kan ha varierande monteringshöjd, beroende på markisens placering.  

Flera alternativ
Variationen på lufttält är stor och den ledande producenten för lufttält är Kampa, men det finns flera olika varumärken som kan erbjuda bra alternativ
* För vem passar ett lufttält?
– Lufttält passar utmärkt för personer som gillar att resa och att se olika platser. Det beror på att tältet är lätt att montera upp och att ta ner. Bälgarna fylls med luft, antingen via flera ventiler, eller via en ventil och connektorer. Dessutom har tälten en lätt vikt, vilket förenklar packningen, säger Mathias.* Håller verkligen bälgarna utan att gå sönder?
– Som regel håller produkterna riktigt bra. Skulle en bälg gå sönder går det givetvis att köpa lagningskit eller reservdelar, säger Mathias.

Läs mer om våra lufttält här.

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.