Eurotents Embla Året runt tält

81 900 kr89 900 kr

Produktbeskrivning

Vårkampanj Eurotents Embla Året runt tält! Skjutdörr ingår i priset! Rabattkod Skjutdörr

Detta tält är med i kampanjen ”Vinn ditt tält” Läs mer här

Eurotents Embla Året runt tält är ett kraftigt och fristående helårstält för årets alla väderlekar!
Lämna tältet även om du tar med husvagnen på resan. Embla har samma stativ som Ask-versionen och står stadigt i de nordiska förhållandena med sin konstruktion av 40×40 mm aluminiumprofiler. Skillnaden mot standardmodellen Ask är att vi i detta tält istället har använt en armerad och svetsad PVC-duk på hela 610 gram/kvm istället för en vävd Ten-Cate duk med sömmar i front & gavlar. Embla finns i 2 modeller, Embla 5+ och Embla 6+ och ger en mycket rymlig känsla med sitt djup på hela 3,5 meter.

Eurotents Embla Året runt tält är en modell som introducerades i Sverige under 2022 men har redan under flera år sålts på den Norska marknaden med många nöjda kunder som resultat.

Konstruktion

Eurotents Embla är året runt tältet som erbjuder den bästa lösningen för en bekväm och enkel camping under alla årstider. Stativet är tillverkad av kraftiga 40×40 mm aluminiumprofiler som sitter tätt ihop. För den bästa möjliga komforten är front och gavlar fäst i stativkonstruktionen med hjälp av kederlister. Du kommer tack vare det uppleva tältet som väldigt ”tyst” blåsiga dagar. Det tillsammans gör Eurotents Embla Året runt tält till en mycket säker och stabil stativkonstruktion utöver det vanliga som tål tuffa väderförhållanden.

Komfort

Varje fönster har fällbara fönsterklaffar med dragkedja som du kan fälla ned för större avskildhet eller nedstängt inför vintern. I de bakre gavelfönstren sitter det myggnät med öppningsbar fönsterfolie för en behaglig genomluftning en varm sommarkväll.

Tältet är utrustad med 3 st dörringångar i fullbredd så att du själv enkelt väljer vart du vill ha din ingång. Det underlättar också för möblering inne i tältet.

Embla har ingen sluss, med andra ord får du tältet alldeles intill husvagnen. Detta kommer att ge din husvagn ett vackert utseende, samtidigt som du får full användning av utrymmet.

Embla levereras som standard med ett snyggt mönstrat innertak. (Termotaket) håller bort kondens mellan inner och yttertak men döljer även takets överliggare stilfullt. Det tryckta mönstret gör att taket inte lika lätt uppfattas som smutsigt och håller sig därmed fräscht längre.

Den specialgjorda bakväggen med fönster samt serviceluckor gör att du kan komma åt luckorna på husvagnen även om tältet ligger alldeles intill.

Bakväggens fönster ger även ett ljusinsläpp till husvagnens fönster i den mån det faller sig så. Bakväggens konstruktion låter dig också välja ett större tält än husvagnens kaross, dock med vissa begränsningar.

Tätningskuddar monterade på bakväggen sluter tätt mot husvagnens vägg. Embla levereras också med ett bakstycke som kan dras i bakväggens öppning med dragkedja om husvagnen ska tas med, så att tältet förblir helt tätt och kan stå fristående vädertätt.

Den medföljande slusskappan förbinder ihop tältet med husvagnen och gör konstruktionen vädertät ovanifrån

Materialval

Front & Gavlar är i Embla versionen en kraftfull och armerad PVC – duk på 610 gram/kvm som är svetsad i skarvarna istället för sammansatt med tradionell sytråd. Det ger en slitstyrka och hållbarhet utöver det vanliga.

Taket är tillverkad av UV-resistent och armerad PVC som även den är svetsad i skarvarna. Med en tjocklek på 520 gram/kvm blir takduken mycket hållbar och slitstark över tid men inte för tung för att påverka stativkonstruktionen negativt.

Dragkedjor kommer från den erkände tillverkaren YKK

Stativet är tillverkat i Tyskland av kvalitetsaluminium. Konstruktionen är av 40×40 profiler gör den ovanligt tålig och hållbar. Med korrekt hantering av profilerna kommer stativet i princip vara livslång.

Noga utvalda leverantörer ihop med vår långa erfarenhet av tillverkning av helårstält för den nordiska marknaden gör att vi känner hos helt trygga med att ge dig som konsument hela 5 års garanti på alla våra Eurotents Embla Året runt tält modeller.

Rekommendationer
Embla är ett helårstält som är byggt för att stå uppe året runt och tåla mycket varierat väder, men det betyder inte att allt du har i tältet tål samma behandling. Under en svensk vinter kan temperaturen fluktuera en hel del, kondens kan därför uppstå vid temperaturväxlingar. Vi rekommenderar därför att du täcker möbler i slutet av säsongen och att du lägger kuddar och gardiner i husvagnen. Dessutom bör alla ventilationsöppningar vara öppna året runt för att säkerställa bästa möjliga ventilation. Att skapa en luftcirkulation är det enskilt bästa sättet att motverka ev. kondens

Tänk på vid montering!
För bästa möjliga resultat efter installationen bör höjden från golvet som tältet står på och upp till husvagnens tältskena vara 245 cm. Golvets storlek bör också vara något större än tältets golvyta, detta för att skapa utrymme för viss justering vid behov. Golvet behöver vara plant för bästa resultat och för att få rätt tryck på tätningskuddarna mellan tältet och husvagnen.
Det bör vara minst 10 plusgrader vid montering.

Önskar du hjälp med montering av ditt Embla, kontakta oss för möjliga tider samt pris.

Levereras som standard med: Bakstycke, Gardiner, Termotak, Vagnskappa, Slusskappa
Tillbehör: Skjutdörr, Hängränna, Veranda, Fönsterbräda

Tekniska specifikationer:
Färg: Grå/Grå/Svart
Djup: Embla 5+ 350cm, Embla 6+ 350cm
Bredd: Embla 5+ 570cm, Embla 6+ 687 cm
Stativ: ALU-profil 40/40mm
Takväv: PVC-armerad väv (520 gr/m2)
Tältvägg: PVC-armerad väv (610 gr-m2)
Antal dörröppningar: 3 st
Termotak: Bomull
Vikt: Ca 250 kg
Övrigt: UV-stabila fönster

Golvmått Embla 5+, 570 x 350 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 330 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 575×358 cm

Golvmått Embla 6+, 687 x 350 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 440 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 692×358 cm

ET Eurotents

Med över 40 år i branschen har vi på Eurotents som syfte att utveckla och tillverka helårstält och förtält för den nordiska marknaden.

Vår filosofi är att kvalitet är något som alla skall ha råd med och det har vi följt genom de 40 åren. Vi designar, utvecklar och testar våra tält i Norden medan tillverkningen sker i Europa. Det låter oss i större grad kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som vi bevarar vår innovation och produktutveckling så nära slutkonsumenten som möjligt. Ett bevis på vårt lyckade koncept genom åren är vårt helårstält Eurotents ASK. Sedan starten så är det sålt i över smått otroliga 4500 exemplar i Norden. Det gör oss till en av de största och ledande leverantörerna av helårstält. Söker du högkvalitativa förtält till konkurrenskraftiga priser och marknadsledande garantier, så är Eurotents ett mycket bra alternativ.

Under 2022 bytte vi namn på hela vår tältserie för att ännu tydligare representera vår nordiska tillhörighet. Helårstälten kommer inte längre gå under namnet Eurotents Vivaldi utan döps istället om till Eurotents ASK & EMBLA beroende på modell. Samma tält som alltid men med nytt namn.

Övrig information

Bredd

,

Djup

,

Färg

Säsong

,

Stativ

Varumärke

Dokument

Monteringsanvisning Eurotents 6 åretrunttält

Monteringsanvisning Eurotents 7+ åretrunttält

Informationsbrev

81 900 kr89 900 kr

Fördelar med Tältvärlden

Fraktfritt

På alla ordrar över 6 000 kr vid betalning med BankGiro

5 av 5 stjärnor
5/5

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.