Året runt tält

Året runt-tält för dig som vill ha det där lilla extra. Vi erbjuder året runt-tält som Eurotents Ask & Embla, Isabella Villa, och Svenska Tält Standby. Dessutom kan vi erbjuda en rad olika tillbehör, som verandor och paviljong. Vi har lång erfarenhet av dessa tält och guidar dig gärna till ett tryggt köp.

Filtrera efter pris
Varumärke
Djup
Säsong
Filtrera efter pris
Varumärke
Säsong
Djup

Hos Tältvärlden hittar du ett rejält utbud av året runt-tält från välkända varumärken. Vill du veta mer om dessa tält så ska vi hjälpa dig att reda ut begreppen. Naturligtvis får du också råd kring vilken modell du ska välja.

Året runt-tält är en investering, och då gäller det att välja rätt modell från start så att det matchar de önskemål och krav du har.

Vad är året runt tält?

Året runt-tält till husvagn och husbil är något för dig som söker det lilla extra. Tältet tål årets alla årstider och temperaturväxlingar. Året runt-tältet står stadigt tack vare stabil konstruktion och väl valda materialval. Tältet är som en liten stuga intill husvagnen eller husbilen. En perfekt lösning för dig som vill tillbringa ännu mer tid vid husvagnen eller husbilen eller vill ha en permanent plats till den år efter år.

Vilka olika året runt tält finns det?

Kärt barn har som bekant många namn. Det finns dock några skillnader mellan de olika modellerna bland året runt tält till husvagn och husbil, som är bra att känna till.

Helårstält

Helårstält eller året runt tält till husvagn eller husbil är precis som namnen säger, framtaget för att stå ute året om. Tälten klarar och passar bra för vårt nordiska klimat. Ett helårstält ställer höga krav på stabila konstruktioner och materialval som håller över tid. Det finns både stora tält och mindre lösningar som delförtält.

Standbytält

Standby är ett modellnamn som ägs av Svenska Tält. Svenska Tält var tidigt ute med året runt-tält och deras modeller har likt Termos och Vespa fått ge namn åt ett helt segment. Standbytält ger dig möjlighet att åka iväg med husvagnen eller husbilen medan tältet står kvar. Tälten är stabila och konstruerade för att klara alla typer av väder och vind.

Fristående tält

Fristående tält är samlingsnamnet på alla förtält till husvagn som kan stå upp utan att vara anslutna till en husvagn eller husbil. Ett fristående tält kan vara ett helårstält, Ex.vis Eurotents Ask och Embla, Svenska Tält Standby och Isabella Villa

Vilka fördelar har året runt tält?

Det finns många bra skäl att välja året runt-tält till husvagn eller husbil. Läs mer om egenskaperna som gör året runt-tältet till en bra investering, och vad som är bra att tänka på innan köp.

Slipp montering – Har du tröttnat på att montera upp och ned ditt vanliga förtält varje säsong? Med året runt-tält har du möjligheten att campa under alla årstider.

Stabil konstruktion – Ett året runt-tält har en stabil och rymlig konstruktion. Ett året runt-tält kan närmast liknas vid ett uterum. Vissa modeller, som Eurotents Ask, kan till och med utrustas med skjutdörrar.

Flexibelt tält – Många husvagns- och husbilsägare uppskattar att året runt-tältet inte är modellanpassade för en specifik husvagn eller husbil. Det gör att utan du oftast kan byta husvagn eller husbil utan att behöva byta tält i samma veva.

Tänk på detta vid köp av året runt tält

Det är viktigt att känna till vilka villkor som gäller på din campingplats innan du köper ditt året runt-tält. Dubbelkolla om det finns regler gällande storlek på förtält och om det är tillåtet att ha tältet uppsatt under vintersäsongen.

Vilket året runt tält ska jag välja?

Det viktigaste är att tänka på storleken på tältet när det blir dags för köp. Dels ska det passa dina behov, dels ska tältet passa din husvagn eller husbil. Alla storlekar på tältet har en öppning i väggen mot din husvagn/husbil. Den öppningen ska passas in mot husvagnen eller husbilens långsida.

Den enkla tumregeln är – ju större året runt-tält du har, desto större vagn/bil behöver du ha. Vi hjälper dig gärna med detaljerna när det blir dags att välja året-runt-tält.

De olika varumärkena vi har i sortimentet håller alla mycket hög kvalitet. Eurotents har som syfte att utveckla och tillverka året runt-tält. I Eurotents sortimentet erbjuds förtält för alla årstider och användningsområde. Den största succén och mest sålda tältet genom alla år är deras året runt-tält Eurotents Vivaldi som sedan 2022 går under modell namnet Ask eller Embla beroende på modell.

Svenska Tält och deras Standby-tält är ett tryggt alternativ. Det var de som startade med året runt tält redan i mitten på 90-talet. Öppningsbara paneler, burspråk och en sluss på hela 60 centimeter mot husvagnen är uppskattade egenskaper.

Isabella Villa är Isabellas bidrag till året runt tälten. Deras Villa modell håller genomgående hög kvalité med kraftig aluminiumstomme och påkostade materialval

Vad kostar ett året runt tält?

Kollar vi närmare på året runt tälten erbjuder vi ett fristående året runt-tält från Svenska tält i Standby-modell som startar på drygt 50 000 kr. Isabellas Villatält hamnar i prisspannet 90 000 – 120 000 medan Eurotents kraftiga helårstält Ask 4 hamnar på cirka 60 000 kr till ca 85.000 kr för deras största modell

I vårt utbud hittar du bland annat en fin veranda från Eurotents eller Svenska Tält där priset landar på cirka 16 000–20 000 kr. Dessa verandor kompletterar ditt året runt tält och kan fungera som en avkopplande hörna eller entré/farstukvist.

Kontakta oss om året runt tält till husvagn

Som du märkt i genomgången ovan finns det något för alla när det kommer till året runt tält för husvagn eller husbil. Flera modeller ger dig stora valmöjligheter. Vi på Tältvärlden vägleder dig gärna till rätt tält utifrån dina önskemål. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Visar alla 16 resultat

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.