Året runt tält

Året runt-tält för dig som vill ha det där lilla extra. Vi erbjuder året runt-tält som Isabella Villa, Wera Vivaldi och Svenska Tält Standby. Dessutom kan vi erbjuda en rad olika tillbehör, som verandor och paviljong. Vi har lång erfarenhet av dessa tält och guidar dig gärna till ett tryggt köp.

Filtrera på pris
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd
Filtrera på pris
Varumärke
Säsong
Djup
Bredd

Hos Tältvärlden hittar du ett rejält utbud av året runt-tält från välkända varumärken. Vill du veta mer om dessa tält så ska vi hjälpa dig att reda ut begreppen. Naturligtvis får du också råd kring vilken modell du ska välja.

Året runt-tält är en investering, och då gäller det att välja rätt modell från start så att det matchar de önskemål och krav du har.

Vad är året runt tält?

Året runt-tält till husvagn och husbil är något för dig som söker det lilla extra. Tältet tål årets alla årstider och temperaturväxlingar. Året runt-tältet står stadigt tack vare stabil konstruktion och väl valda materialval. Tältet är som en liten stuga intill husvagnen eller husbilen. En perfekt lösning för dig som vill tillbringa ännu mer tid vid husvagnen eller husbilen eller vill ha en permanent plats till den år efter år.

Vilka olika året runt tält finns det?

Kärt barn har som bekant många namn. Det finns dock några skillnader mellan de olika modellerna bland året runt tält till husvagn och husbil, som är bra att känna till.

Standbytält

Standby är ett modellnamn som ägs av Svenska Tält. Svenska Tält var tidigt ute med året runt-tält och deras modeller har likt Termos och Vespa fått ge namn åt ett helt segment. Standbytält ger dig möjlighet att åka iväg med husvagnen eller husbilen medan tältet står kvar. Tälten är stabila och konstruerade för att klara alla typer av väder och vind.

Villatält

Villatält är en term som kommer från att året runt-tält är en lämplig lösning till villavagnar. Isabellas året runt-tält heter också Villa. Villatälten kännetecknas av en bra stabilitet och lång livslängd. Villatälten kommer i bästa möjliga material som står emot skiftande väderförhållanden.

Fristående tält

Fristående tält är samlingsnamnet på alla förtält till husvagn som kan stå upp utan att vara anslutna till en husvagn eller husbil. På Tältvärlden använder vi samlingsnamnet året runt-tält för våra produkter Isabella Villa, Svenska Tält Standby och Wera Vivaldi.

Helårstält

Helårstält till husvagn eller husbil är precis som det låter framtaget för att stå ute året om. Tälten klarar både värme och kyla och passar därmed bra för vårt nordiska klimat. Ett helårstält ställer höga krav på stabila konstruktioner och materialval som håller över tid. Det finns både stora Villa-förtält och mindre lösningar som delförtält.

Vilka fördelar har året runt tält?

Det finns många bra skäl att välja året runt-tält till husvagn eller husbil. Läs mer om egenskaperna som gör året runt-tältet till en bra investering, och vad som är bra att tänka på innan köp.

  • Slipp montering – Har du tröttnat på att montera upp och ned ditt vanliga förtält varje säsong? Med året runt-tält har du möjligheten att campa under alla årstider.
  • Stabil konstruktion – Ett året runt-tält har en stabil och rymlig konstruktion. Ett året runt-tält kan närmast liknas vid ett uterum. Vissa modeller, som Wera Vivaldi, kan till och med utrustas med skjutdörrar.
  • Flexibelt tält – Många husvagns- och husbilsägare uppskattar är att året runt-tältet inte är modellanpassade. Det gör att utan du kan byta husvagn eller husbil utan att behöva byta tält i samma veva.

Tänk på detta vid köp av året runt tält

Det är viktigt att känna till vilka villkor som gäller på din campingplats innan du köper ditt året runt-tält. Dubbelkolla om det finns regler gällande storlek på förtält och om det är tillåtet att ha tältet uppsatt under vintersäsongen.

Vilket året runt tält ska jag välja?

Det viktigaste är att tänka på storleken på tältet när det blir dags för köp. Dels ska det passa dina behov, dels ska tältet passa din husvagn eller husbil. Alla storleken på tältet har en öppning i väggen mot din husvagn/husbil. Den öppningen ska passas in mot husvagnen eller husbilens långsida.

Den enkla tumregeln är – ju större året runt-tält du har, desto större vagn/bil behöver du ha. Vi hjälper dig gärna med detaljerna när det blir dags att välja året-runt-tält.

De olika varumärkena vi har i sortimentet håller alla mycket hög kvalitet. Isabella är en av de största aktörerna på marknaden. Deras Villamodell är ett året runt-tält i absolut toppklass, med kraftig aluminiumstomme och genomgående påkostade materialval.

Wera har sina rötter i Eurotents och i samband med varumärkesbytet har Vivaldi-modellen fått högre kvalitet i detaljerna. Det tillsammans med en smakfull design och stark konstruktion gör tältet till ett mycket bra val.

Svenska Tält och deras Standby-tält är ett tryggt alternativ. Öppningsbara paneler och en sluss på hela 60 centimeter mot husvagnen är uppskattade egenskaper.

Vad kostar ett året runt tält?

Vi på Tältvärlden erbjuder året runt-tält i flera olika prisklasser, beroende på vad du är ute efter för egenskaper. I vårt utbud hittar du bland annat en fin veranda från Wera Vivaldi eller Svenska Tält där priset landar på cirka 16 000–20 000 kr. Dessa verandor kompletterar ditt året runt tält och kan fungera som en avkopplande hörna eller entré/farstu. Wera Vivaldi här även en populär paviljong/lounge (3×3 m) som landar på cirka 25 000 kr.

Kollar vi närmare på hela året runt tält erbjuder vi ett fristående året runt-tält från Svenska tält i Standby-modell som startar på cirka 49 000 kr. Tältet har en slussanslutning som innebär att du kan koppla av vagnen och åka iväg medan tältet står kvar. Isabellas imponerande Villatält hamnar i prisspannet 80 000 – 112 000 medan Wera Vivaldis populära ”570-tält” hamnar på cirka 77 000 kr.

Kontakta oss om året runt tält till husvagn

Som du märkt i genomgången ovan finns det något för alla när det kommer till året runt tält för husvagn eller husbil. Flera modeller ger dig stora valmöjligheter. Vi på Tältvärlden vägleder dig gärna till rätt tält utifrån dina önskemål. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Visar 1–8 av 10 resultat

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.